Muziekles voor kinderen

Muziekles voor kinderen

Al tijdens de eerste drie levensmaanden ontwikkelen kinderen een groot aantal belangrijke vaardigheden. Ze kunnen verschillende klanken herkennen, bepaalde tonale kwaliteiten onderscheiden en ze beginnen hun eerste eigen geluiden te ontwikkelen. Bij muziekles voor kinderen wordt gebruik gemaakt van de leervensters die elk kind in staat stelt op een bepaald moment, bepaalde kennis tot zich te nemen.

“Kleuter Muziek” bevordert de vroegmuzikale ontwikkeling voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Deze cursus vindt plaats in een speciaal voor kleine kinderen ingerichte ruimte met veel bewegingsvrijheid. Er worden verschillende muziekinstrumenten gebruikt, zoals keyboard, blokfluit, gitaar en ritme-instrumenten. Daarbij ook plaatjesboeken en CD’s. In het middelpunt van de muziekles voor kinderen staat de ontwikkeling van de stem, het muzikale gehoor en scholing van het ritme gevoel. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Muziekles voor kinderen  Muziekles voor kinderen  Muziekles voor kinderen  Muziekles voor kinderen  Muziekles voor kinderen

Je kiest voor de kindercursussen bij De Zwolse Muziekschool omdat je op een leuke en onstpannen manier les krijgt van uitstekend opgeleide docenten. De kinderen leren spelenderwijs door middel van horen, zingen, spelen en bewegen.

Muziekles voor kinderen maakt kinderen slimmer. Muziekles in je vroege jeugd maakt je slimmer. Onderzoekers van de universiteit van Harvard vergeleken 41 kinderen van 8 tot 11 jaar met minstens drie jaar muziekles, met 18 kinderen die geen instrument bespeelden. De muzikale kinderen scoorden veel beter bij luistertests en vingervlugheid. Ook hadden ze een 15 procent hogere score bij vocabulairetests en deden ze het beter bij tests in redeneren. Hoe langer het kind muziekles had gehad, hoe beter de scores.